Ugle tæppe

IMG_0189[1]

Ugle tæppe

Jeg har efterhånden fået en del spørgsmål til mit ugletæppe, så har kommer en mere detaljeret beskrivelse 🙂

Dette dejlige ugletæppe er et af mine største projekter indtil videre.  Designet er mit eget, og sikke et pusle spil det var at få det til at ligne en ugle. Men jeg er ganske tilfreds med resultatet. Det blev dog ikke helt så stort som ønsket, da alt garn blev købt i søstrene grene, og jeg satsede på at farverne var fast sortiment, men desværre blev den petroleums farvet hurtig udsolgt og i restordre, og min tålmodighed kunne ikke vente på at det evt. kom på lager igen, så tæppet blev lidt mindre end jeg havde satset på, men stadig stort nok til at kunne bruge det i sofaen 🙂 Det blev til 285 lapper og ca 25 nøgler garn.

Det er hæklet i oldemor firkanter. Guiden til dem finder du HER.  Jeg har hæklet 4 omgange, så de måler ca. 7,5 cm. Jeg har hæklet en fastmaske kant rundt på alle lapperne inden de er hæklet sammen.

 Tæppet måler ca. 120×150 og består af 15×19 lapper.

ugletæppe

Sådan ser det ud i den størrelse det er nu. Dog var min plan at det skulle måle ca. 140×200. Uglen ville blive samme størrelse men der ville være blevet mere luft omkring den.

ugletæppe2

Efter jeg har hæklet lapperne sammen, har jeg hæklet en omgang med fastmasker i petrol. Derefter skiftet til kant farven, og lavet 2 omgange med stangmasker hele vejen rundt. Til sidst en omgang med stor bølgekant. ( Den er hæklet således: “1 fm, spring 3 masker over, lav 10 stangmasker i næste, spring 3 masker over” Gentag hele vejen rundt)