Uglepose

pose

Færdig mål 32×35 Ønsker du den højere fortsætter du blot de sidste omgange.

OBS. Billederne i denne opskrift har været forsvundet efter hjemmesidens flytning. Dog var jeg så heldig en “følger” havde lavet en kopi, som så er scannet og sendt til mig. Derfor er billederne ikke i farver, som tidligere. Men hellere sort/hvid billeder end slet ingen 🙂

Er glad for hjælpen med billederne, så opskriften stadig kan bruges indtil jeg for lavet nye billeder 🙂

Ugleposen / indkøbsnettet er hæklet i filet, og efter et mønster i tern. (Eget design)

Jeg har brugt enkelt bomuldsgarn 8/4 og nål nr. 3. Der er ca. brugt 1½ blå garn nøgle, og ½ grøn garn nøgle.

BUNDEN:

Start med at slå 91 luftmasker op.

Hækl nu 89 fastmasker i luftmaskerne. Start i 2. lm fra nålen. I sidst luftmaske hækles der 3 fastmasker. Nu hækles der 89 fastmasker på den anden side af din luftmaske række. (Der vendes altså ikke) I sidste luftmaske hækles der 3 fastmasker. Der er nu 184 fastmasker rundt.

Lav 2 lm, ( De erstatter 1. halvstangmaske) og hækl nu halvstangmasker hele vejen rundt, og afslut med 1 km, i 2.lm fra omgangens begyndelse. 184 Halvstangmasker i alt

Gentag denne række 2 gange mere, så der i alt er 3 omgange med halvstangmasker.

Filet mønsteret:

Nu starter filet mønsteret.

Start med at lav 4 luftmasker, (erstatter 1 stangmaske og 1 lm).

Spring første maske over, og lav 1 stangmaske i næste maske. Lav 1 luftmaske, spring 1 maske over og lav 1 stangmaske i næste. Sådan gentages der hele vejen rundt. Lav 1 km i 3.lm fra omgangens begyndelse.

pose1

Der er nu 92 firkantet huller i en omgang. Dvs. 46 firkanter på side af posen. (46+46 =92) Lig nu dit arbejde fladt og sæt nogle maskemarkøre i hver side så der er 46 firkanter på hver side. Samt 1 markør midt på posen på hver side. Dette vil hjælpe dig med at holde styr på hver side samt tegningen på uglen.

pose2

Uglepose

Tegningen her viser mønsteret. Der er 46 firkanter vandret, disse udgør dine 46 huller / firkanter. Der er 34 firkanter lodret, disse udgør hvor mange rækker filet mønster vi i alt skal lave. Billedet er kun den ene side af posen, så tegningen gentages på den anden side af dine markøre 🙂

Hver hvide firkant er 1 hul /firkant ) Som dem du netop har lavet 4 af.

Hver grå firkant er firkanter med fyld i. Dvs der er tilføjet 1 stangmaske i stedet for 1 luftmaske. Se evt. Guiden i filet hækling Her

pose4

Her i den røde cirkel ses et eks. på en grå firkant på billedet.

I følge tegningen så har du netop hæklet omgang 1. Denne omgang er samme som omgang 2 og 3. Så du gentager, og laver 4 luftmasker ( som erstatter 1. stangmaske, og 1 lm) Lav nu en stangmaske ned i stangmasken fra forrige omgang. Lav 1 luftmaske, og derefter 1 stangmaske ned i næste stangmaske fra forrige række. Sådan gentages der rundt, og afsluttes med 1 km i 3. lm fra omgangens begyndelse. Dette gøres igen så du har 3 rækker med firkanter hele vejen rundt.

I række 4 begynder de grå firkanter. Lav 4 luftmasker (dette gøres ved hver start på omgangen og erstatter 1. stangmaske, og lm). Lav nu stangmasker, og luftmasker om forrige række indtil du har (ifølge tegningen) 19 firkanter. Nu skal der laves “fyld” i 8 firkanter.

pose5

På billedet ses der at der er lavet 17 stangmasker side om side uden luftmasker imellem. Dette udgør “fyldet”. Nu hækler du 1 luftmaske og 1 stangmaske ned i næste stangmaske fra forrige omgang, indtil du har 19 firkanter på den anden side af de grå firkanter også. Gentag på den anden side af posen.

Sådan gentages rækkerne/omgangene efter tegningen indtil du har lavet alle 34 rækker/ omgange.

Nu skal der hækles kant og hank

Start med at lave 1 luftmaske, og derefter fastmasker hele vejen rundt på din pose. Afslut med 1 km i 1. lm fra omgangens begyndelse. 182 fastmasker i alt

Lav nu 2 luftmasker og lav halvstangmasker hele vejen rundt. Afslut med 1 km i 2. lm fra omgangens begyndelse. 182 halvstangmasker i alt.

Lav 1 luftmaske og hækl 30 fastmasker, lav derefter 110 luftmasker, spring 31 masker over og lav nu 60 fastmasker. Lav igen 110 luftmasker, spring 31 masker over og lav 30 fastmasker, og afslut med 1 km i lm fra omgangens begyndelse.

Lav 2 lm(erstatter første halvstangmaske) og hækl nu halvstangmasker hele vejen rundt. Altså 29 halvstangmasker på posen, 110 halvstangmasker på håndtaget, 60 halvstangmasker på posen og 110 halvstangmasker på det andet håndtag og tilsidst 30 halvstangmasker på posen, afslut med 1 km i 2. lm fra omgangen begyndelse. Gentag denne omgang 1 gang mere.

Lav 1 lm, og hækl fastmasker hele vejen rundt, afslut med 1 km i lm fra omgangens begyndelse. Klip

Hækl nu en fastmaske kant rundt inden i hanken også.

pose6

Klip og hæft nu alle ender 🙂

pose

Sy evt. for i hvis du syntes 🙂