Tunesisk pude i netmønster


Er dine sofapuder blevet slidte og kedelige at se på? Trænger stuen til et fornyet look?  Så er der her et bud på hvordan du kan hækle dine egne sofapuder i et smukt og tidsløst design, der med garanti kan pifte enhver stue og sofa op….

Puden er hæklet i tunesisk hækling, som er en meget gammel teknik, der er blevet meget populær de sidste par år. Tunesisk hækling er en blanding af strik og hækling, som giver en flot vævet struktur. Man bruger en “hakkenål” eller en tunesisk hæklenål, som er en hæklenål med en længde som en strikkepind. Der findes også hakkenåle med en wire, så man kan lave større projekter.

Til disse puder er der brugt en hakkenål str 10 som kan købes her

Puderne er hæklet i Ribbon, som er en lækker båndgarn i 100% bomuld. Det findes i mange skønne farver, og kan ses her 

Det færdigt mål på 42 cm. x 42 cm., og er monteret på en monteringspude som indeholder fyldevat af polyester og kan vaskes i vaskemaskinen på 60ºC.  Monteringspuden kan købes her
Der er brugt ca. 2 nøgler Ribbon til hver pude og jeg har brugt farverne Gammel rosa, Natur, samt grå.

Opskriften på den tunesiske pude i netmønster er lavet med en udførlig billedvejledning samt en video tutorials, så alle kan være med.

Find opskriften på puden her samt video tutorial her

Opskriften er lavet i samarbejde med Sys Fredens, hvor der også er udarbejdet en opskrift på en strikket pude i en lign. mønster som hedder netpatent. Så vil du hellere strikke, så har du også muligheden for at strikke disse fantastiske puderne.

Opskriften på den strikkede pude i netpatent finder du her 

Sys Fredens er forfatter til en lang række fantastiske bøger med bl.a. strik og hækling. Hendes bog Tunesisk hækling er en fantastisk begynder bog, hvor der bl.a. fortælles om de forskellige typer af hakkenåle, forkortelser, og maskeforklaringer. Bogen indeholder også en god lille hækleskole med billeder og forklaringer til grundteknikkerne, samt en masse spændende mønstre i tunesisk hækling. En bog vi varmt kan anbefale. Find bogen her.

Garnet til denne opskrifter er sponsoreret af Hobbii.dk. Opskriften er Designet af Tante Tråd, som også designer opskrifter til Hobbii Design.