Det er sørme, det er snart – DECEMBER

Inden vi ser os om siger kalenderen December, og de små hjem skal snart pyntes op og gøres klar til julehygge, julebag og ikke mindst forskellige traditioner.
En tradition jeg personligt har taget med mig fra min barndom, og givet videre til mine børn, er blandt andet julesokken.
Vi havde hver en personlig julesok som år efter år blev taget frem, hængt op og med spænding og forventnings glæde hele december, blev den tjekket flere gange dagligt for om Julemanden mon havde været forbi og fyldt noget i sokken. ? En sok der år efter år har bragte minder frem når den kom frem fra julekassen.

Jeg syntes det er fantastisk at kunne hækle børnenes julesokkerne selv i de farver de ønsker, og de får dem som de gerne vil have dem. Der findes allerede 2 hækleopskrifter her på siden på julesokker. Bl.a Den stribede på ribkant, som du finder HER samt med en flot mønster som du finder HER

I år er der kommet 2 nye modeller til, og denne gang helt klassiske.
Den ene er hæklet i Rainbow Cotton 8/4 dobbelt tråd. I en flot julerød farve. Der er brugt DENNE. Hæklen og tå-delen er hæklet i hvid og lysgrå. Kanten er hæklet i det bløde Mayflowers paris garn, som giver et rigtig flot uldent look og lige sætter prikken over iét. Se garnet HER

Sokken måler ca 43 cm lang og 16 cm bred og er perfekt i størrelsen til julens små overraskelser og lækkerier.

 

Opskriften på julesokken finder du HER

Som i måske ved så er jeg ret glad for Ribbon båndgarn, og selvfølgelig skulle der også laves en sok i Ribbon. Næste samme model, men bare meget større. ?
Sokken er hæklet i DENNE julerøde farve, og med DENNE grå til tå, hæl og kant.
Jeg har hæklet med nål 6, og kan anbefale Prym´s Ergonomiske hæklenål. Den går det meget nemmere at hækle i Ribbon, garnet glider bedre og man bliver ikke så hurtig træt i håndled osv. Se dem HER

Den måler Ca. 65 cm lang og 24 cm bred, og kan rumme en masse dejlige december godter❤️

Opskriften på Ribbon julesokken finder du HER

Garn og tilbehør til disse opskrifter er sponsoreret af Hobbii.dk. Opskriften er Designet af Tante Tråd, som også designer opskrifter til Hobbii Design.