I denne guide vises der hvordan du kan forskyde dine udtagninger. Du har sikkert oplevet at det du er igang med at hækle rundt, pludselig bliver mere kantet end rundt?
Det er fordi at alle udtagningerne ligger lige over hinanden. For at undgå at dit arbejde der gerne skulle blive rundt ender som en seks kant forskydes udtagningerne.

Forskyd udtagninger
Hvordan laver man forskudte udtagninger? 
Når der står i opskriften:  Hækl “1 fm i næste 2 m, 2 fm i næste m”. Gentag “til” i alt 6 gange, kan du for at forskyde udtagningerne starte med at hækle 1 fm og derefter 2 i næste m. Derefter fortsætter du resten af omgangen med at lave 1 fm i næste 2 m og 2 fm i næste m. I den sidste m, hækles 1 fm.  Dette gør at udtagningerne bliver forskudte, og dermed bliver resultatet mere rundt.

1.Her ses en cirkel hvor der netop er hæklet ” 1 fm i første m og 2 fm i næste m”, og ender på 18 masker. Det er stadig fint rundt, men hvis man fortsætter med at have udtagningerne lige over hinanden så vil det bliver kantet. Man kan med fordel forskyde udtagninger på hver 2. omgang.

2. Indsætte evt. en maskemarkør så du ved hvor din omgang starter og slutter. Næste omgang vil normalt hækles på følgende måde “1 fm i de første 2 m, 2 fm i næste m”. Men da vi vil forskyde udtagningerne hækler vi ” 1 fm i første m, 2 fm i næste m” og gemmer den sidste fm til omgangen slutning.

3. Sådan.

4. Nu hækles der som du ville gøre normalt ” 1 fm i de første 2 m, 2 fm i næste m” omgangen rundt. Der er nu 1 maske tilbage. I denne hækles der 1 fm.

5. Sådan. Der er nu lavet forskudt udtagninger på denne omgang og den er stadig fin rund.