I denne guide vises der hvordan man hækles Boblemasker. Boblemasker hækles altid fra bagsiden, så når du hækler den vil den blive at se når du vender arbejdet.

Boblemasker er i bund og grund 4 ufærdige stangmasker i samme maske, som til sidst hækles sammen. Vil man have en større boble kan man lave 5 ufærdige stangmasker i stedet for 4. Boblemasker forkortes med BM.

Vejledning:

  1. I næste maske skal der hækles 1 boblemaske.

2. Slå garnet om nålen, og stik ned i masken, Slå garnet om nålen, og træk garnet med tilbage. Slå garnet om nålen og træk igennem 2 af løkkerne på nålen. Nu har du 1 ufærdig stangmaske, som du normalt ville færdigegøre ved at slå garnet om nålen og trække igennem de sidste 2 løkker på nålen. Men dette gøres ikke endnu.

3. Slå garnet om nålen, og stik ned i samme maske, Slå garnet om nålen, og træk garnet med tilbage. Slå garnet om nålen og træk igennem 2 af løkkerne på nålen. Du har nu 2 ufærdige stangmasker.

4. Slå garnet om nålen, og stik ned i samme maske, Slå garnet om nålen, og træk garnet med tilbage. Slå garnet om nålen og træk igennem 2 af løkkerne på nålen. Du har nu 3 ufærdige stangmasker.

5. Slå garnet om nålen, og stik ned i samme maske, Slå garnet om nålen, og træk garnet med tilbage. Slå garnet om nålen og træk igennem 2 af løkkerne på nålen. Du har nu 4 ufærdige stangmasker.

6. Nu slår du garnet om nålen og trækker igennem alle løkker på nålen.

7. Hækl 1 fm i næste maske.

8. På den anden side af arbejdet er der nu dannet en boble.