Multi Ribbon kurve – Skjuler

Multi Ribbon kurve – Skjuler

Brug de små kurve til opbevaring af hæklenåle, blyanter, eller makeup.

Sæt et glas eller potte i kurven og brug dem som hæklet skjuler til dine planter, eller lav dem store og brug dem som opbevaringskurve.

Mulighederne er mange med disse kurve, som er hæklet i Ribbon båndgarn fra Mayflower  som er lavet af bomuld, polyamid og viskose.

Lav kurvene i lige de størrelser du ønsker. Følg guiden i bund/kant til du har den ønskede størrelse på bunden af din kurv. Følg derefter Guiden til siderne, og hækl siderne i den ønskede højde.

Vil du bruge kurvene til skjuler så husk at mål din bund undervejs så den kommer til at passe med diameteren på din potte eller glas.

Jeg har brugt farverne 105-lys grå, 108-lyse rød, 107-Lyse blå  og 110-syren. Garnet kan købes HER

Der er hæklet med nål 6. Men afhænger af din hæklefasthed, så prøv dig frem da det helst skal være så fast som muligt.

Kurvene er hæklet i padded single crochet oversat direkte til dansk er det polstret fastmasker. Det giver en tyk og fast struktur, og siderne bliver stive og  falder ikke sammen.

 

 

Bunden/kant:

Bunden er hæklet i fastmasker.

  1. Start med en magisk ring, og hækl 6 fm ned i ringen. (6)
  2. Hækl 2 fm i hver maske rundt (12)
  3. Hækl “1 fm, 2 fm i næste maske”, Gentag rundt (18)
  4. Hækl “1 fm i næste 2 masker, 2 fm i næste maske”. Gentag rundt (24)
  5. Fortsæt dine udtagninger til du har den ønskede størrelse på din bund.
  6. Nu skal kanten fra bunden til siderne hækles. Denne metode giver en skarp kant, og som holder siderne oppe.   Der hækles i bagerst maskeled (Den maske nålen markere) samt i lænken der ligger vandret på bagsiden af dit arbejde (Nålen markere her nedenfor den vandrette lænke)    Stik nålen ned i bagerste maskelænke og den vandrette lænke på bagsiden af dit arbejde. Træk garnet med tilbage som når du hækler en alm fm. Slå garnet om nålen og træk igennem de to løkker på nålen. Nu er en første maske til kanten hæklet.   Hækl nu fm sådan hele vejen rundt. Afslut denne omgang med en km.

 

Siderne:

Der hækles her i spiral. Dette giver den mindst synlige samling/overgang fra fm til polstrede fm. Den kan også hækles i omgange hvor du starter med 1lm, og afslutter med 1 km. Prøv dig frem hvad der fungere bedst for dig.

Siderne er hæklet i polstrede fastmasker, som laves på følgende måde:

  1. Hækl nu en omgang fm 
  2. Hækl nu 1 fm i fastmasken i forrige omgang.  Det hvor nålen nu stikker ind.  Sådan. Hækl 1 fm i næste fastmaske i forrige række. (Der hvor nålen stikker ind)    Sådan. Gentag hele vejen rundt.
  3. Nu gentages omgang 1, og hækles fm som normalt.
  4. Nu gentages omgang 2,  og hækles fm i fastmaskerne på forrige omgang.

Sådan gentages omgang 1 og 2 skiftevis til du har den ønskede højde på din kurv. Afslut sidste omgang med 1 km.

 

Vejledning til kurvene i 3 størrelser:

Lille kurv /holder :

 

Garn forbrug: Ca. 20g

Mål: Diameter 7 cm. Højde 8 cm.

Bunden er hæklet som beskrevet øverst i guiden med udtagninger til i alt 24 masker. Hækl derefter kanten til siderne, og følg derefter guiden til siderne og gentag skiftevis omgang 1 og 2, 4 gange, og afslut med 1 omgang 1 g 2 i en anden farve. Afslut og hæft enderne.

 

Mellem kurv/ Skjuler:

 

Garn forbrug: Ca. 25g

Mål: Diameter 8 cm. Højde 9 cm.

Bunden er hæklet som beskrevet øverst i guiden med udtagninger til i alt 30 masker. Hækl derefter kanten til siderne, og følg derefter guiden til siderne og gentag skiftevis omgang 1 og 2, 5 gange, og afslut med 1 omgang 1 g 2 i en anden farve. Afslut og hæft enderne.

 

Stor kurv /bowle:

Garn forbrug: Ca. 185g

Mål: Diameter 17 cm. Højde 10 cm.

Bunden er hæklet som beskrevet øverst i guiden med udtagninger til i alt 60 masker. Hækl derefter kanten til siderne, og følg derefter guiden til siderne og gentag skiftevis omgang 1 og 2, 6 gange, og afslut med 1 omgang 1 g 2 i en anden farve. Afslut og hæft enderne.

 

Garnet i denne opskrift er sponsoreret af Hobbii.dk. Ideer, design, vejledning, samt billeder er udelukkende Tante Tråds.