Hæklenåle – Tante Tråd anbefaler

Hæklenåle - Tante Tråd anbefaler

Hæklenåle – Tante Tråd anbefaler

Jeg har fået rigtig mange henvendelser omkring hvilken hæklenåle jeg bruger, og kan anbefale.
Jeg har derfor samlet en lille oversigt over hvilke hæklenåle jeg selv bruger til de forskellige garner, og hvilke jeg helt klart vil anbefale.

Den rigtige hæklenål skåner dig

En ordenlig hæklenål er virkelig vigtig. Ikke kun for resultatet, men også for dine hænder og håndled mm.
Vi er alle forskellige, og holder også forskelligt på hæklenålen, derfor findes der også mange hæklenåle med forskellig skaft.
Jeg holder personlig selv på en hæklenål “som om jeg skovler garn” hvor hæklenålen er inden i hånden og hvor andre holder på den som en blyant.
Med den rigtig hæklenål der ligger godt i din hånd vil du skåne dine hænder og håndled for forkerte bevægelser, og undgå at sidde og spænde i nakke og skuldre.

Clover hæklenåle

Det er ikke kun skaftet der er vigtig, men også nålen og det materiale nålen er lavet af. Jeg kan helt sikkert anbefale hæklenålene fra Clover.
Clovers hæklenåle har et lækkert materiale på nålen og som er ultra glat og garnet glider uden problemer.
De findes med flad skaft – Clover Soft Touch samt et mere buttet skaft – Clover Amour

Jeg bruger personligt selv Clover Amour til hverdagsbrug. Dvs. til alt hækling i tyndere garner op til en nål 4-5.  De er klar min favorit og jeg vil helt sikkert anbefale dem.
De kan fås fra de helt små størrelser og op til størrelse 15  og kan købes HER  
De fås også som sæt med 9 af de mest brugte størrelser – Det kan købes HER

Prym Ergonimisk – Et “Must Have” til tykkere garner!

Jo tykkere garner man arbejder med, jo mere vil man kunne mærke det i sine hænder, håndled osv.
Der skal selvfølgelig bruges flere kræfter jo tykkere garn man hækler med, og bevægelserne bliver større, og man vil måske hurtigere blive træt i hænderne og måske øm. Men her spiller den rigtig hæklenål virkelig også en stor rolle.
Jeg hækler meget i Ribbon båndgarn og gerne kurve som skal være faste. Og ja, det er hårdt arbejde, og har jeg ikke hæklet i Ribbon længe, vil jeg også hurtigere blive træt i hænderne, men det er som så meget andet en vanesag, og hænderne bliver vant til det.
Jeg har dog fundet en hæklenål der gør det nemmere at hækle i de lidt tykkere garner og hvor mine håndled slet ikke på samme måde bliver trætte og ømme.

Prym Ergonomisk er simpelthen et “must-have”!  De er gode at holde på, og skaftet er længere og gør at bevægelserne bliver noget helt andet,.

Frem til denne uge har Prym Ergonomisk hæklenålene kun kunne fås i str 6-15 MEN de er netop kommet i 4 mindre størrelser. Nemlig størrelse 3 – 3,5 – 4 og 5.


Jeg har virkelig glædet mig (lææææænge) til størrelse 5, da mange af mine kurve i Ribbon hækles på nål 5, og er den størrelse jeg bruger mest lige pt.
Jeg er virkelig fan, og vil helt sikker anbefale Prym Ergonomisk til alle der hækler kurve, tæpper osv i lidt tykkere og kraftigere garner.
Prym Ergonomisk kan købes HER

Det var alt for denne gang. Ønsker jer en skøn dag.
KH Tine