Hæklede Kurve – 9 Gratis Opskrifter

Det er virkelig blevet populært at hækle sine egne kurve, og mulighederne er virkelig mange….

Jeg er selv en af dem der gerne hækler en masse kurve, da jeg syntes de er super anvendelige og jeg må indrømme at jeg har virkelig mange kurve og kasser alle steder i vores hjem. Elsker simpelthen at jeg kan samle dimser, dutter og andet “vigtigt” i en kurv eller kasse rundt omkring.

Udover at de kan bruges alle steder i hjemmet, som både opbevaring af bleer på puslebordet, makeup, hæklenåle, garn, og ikke mindst som urtepotteskjulere, så elsker familien og venner at modtage en hæklet kurv med lidt lækkert i. Så det bliver de også brugt til her.

Jeg har her samlet et overblik over de kurve jeg laver med links til de forskellige opskrifter.  Det er alle gratis opskrifter, som enten ligger her på Tante Tråd, eller hos Hobbii Design, som er mit “andet” hækle univers.

Alle kurve er hæklet i Ribbon, som er båndgarn. Jeg syntes personligt at Ribbon er meget nemmere at hækle med end andet stof garn. Garnet kan købes HER 

Jeg har valgt at bruge en læderrem som en ekstra detalje på kurvene, eller som hank. Det giver dem virkelig et flot stilfuldt og ikke mindst helt enkelt look. Læderrem og tilbehør kan købes HER

En af mine favoritter er helt sikkert kurvene i knit stitch. Mønsteret ligner strikkede masker, og giver en virkelig flot struktur.

Kvadratiske kurve

De kvadratiske kurve er lavet i 2 størrelser, og som jeg herhjemme bruger til urtepotteskjulere og små opbevaring på badeværelset.

Opskriften finder du HER 

Firkantet Ribbon kurve

Regtangulære kurve

I samme stil finder du opskriften på de rektangulære opbevaringskurve, som også findes i 2 størrelser.

Den lille finder du opkriften på HER og den store HER 

De er helt perfekte til f.eks. opbevaring på puslebordet.

Lav dem i lige de farver der passer i dit hjem og ind i din indretning. Lav dem ensfarvede eller måske to farvet?

Runde kurve med læderhank

I samme serier og mønster er der selvfølgelig også lavet en rund opbevaringskurv, med læderhanke. De kan laves i lige den størrelse du ønsker, og passer ind alle steder.

Opskriften finder du HER

Ribbon skjulere

Jeg har haft en del gamle urtepotteskjulere som har fået en lækker make over med disse Ribbon skjulere.
Jeg elsker dem, og syntes simpelthen de er helt fantastiske. De er lavet i 2 forskellige designs. Der er en i kurveflet mønster, som giver et flot flettet mønster.

Opskriften på den flettede udgave finder du HER

Den anden er hæklet i et enkelt design, med dybe fastmasker, som giver et utrolig fast og flot resultat.

Den er lavet i 2 størrelser som du kan finde her

Ribbon kurve

En anden kurv som også er en af ynglings er helt sikkert Ribbon kurven, som er super enkel, og et hurtigt lille projekt.

Den er super anvendelig og her hjemme bliver den flittigt brugt til både brødkurv og som gavekurv. Her er den lavet i 2 farver.

Opskriften på Ribbon Kurvene finder du HER

I ensfarvet med en læderrem som en elegant detalje får kurvene et helt andet udtryg.

Find opskriften på den ensfarvede med læderrem her

Hæklet brød kurve

Julekurv

Julekurvene er simpelthen helt fantastiske som opbevaring med julerier, og ikke mindst som værtindegaver her i juletiden. Kurvene er lavet lidt højere og med 2 farver.

Find opskriften på julekurven her

Multi kurvene

En af de første kurve jeg har lavet, er Ribbon multi kurvene som er super nemme og enkelte og er meget faste i sidderne og holder derfor formen rigtig godt. Der har jeg hæklet både kurv, skjuler og holder til hæklenålene.

Opskriften er på flere størrelser og findes HER

Hæklet Multi kurv/skjuler

Hjælp til kurvene?

Mangler du hjælp til kurvene så se HER. Der er samlet lidt hjælp, samt video tutorails til bl.a Ribbon kurvene i fastmasker, og dybefastmasker.