Hækling gør en forskel…

Jeg er efterhånden blev spurgt en del gange, om hvorfor jeg har startet projektet ” Vi hækler for knæk cancer”, samt indsamlingen. Mange har spurgt om jeg selv er eller har været ramt af den frygtelige sygdom.

Jeg har ikke selv kræft, men jeg tror som så mange andre så ligger der en angst inden i en for at man en dag selv for det konstateret, eller ens nærmeste. Jeg tror vi alle kender nogen der har været ramt af kræft og måske endda mistet sin kære til sygdommen. Jeg kan ikke komme uden om at det berøre mig, og at jeg ikke ønsker for nogen at de skal det igennem. Jeg er sikker på at sammen gør vi en forskel, og jeg vil gøre mit til at hjælpe med at få knækket cancer.

 

Historien bag opskrifterne:

En hel almindelig dag sidst i januar , sad jeg som så mange andre dage i mit eget lille hækleunivers. Jeg fik en følelse af taknemmelighed, en taknemmelighed over hvad hækling har gjort for mig, en taknemmelighed for at mit liv og min hverdag er nemmere efter at hækling er blevet en del af min hverdag.

Jeg er Mor og kæreste, med alt hvad det indebære af livsglæde, kærlighed, hverdagens pligter og udfordringer. Som i mange andre familier med job, hus og børn (Her er der 3 drenge på 10,9 og 7 år) er der fuld knald på hverdagen, og et pusterum kan være nødvendigt. Jeg har udover at være Mor og kæreste, Aspergers syndrom og ADD. Det er til tider en udfordring i sig selv, men når alt bliver for meget eller stressende så er mit univers i garn og masker mit pusterum. Jeg fandt ud af at hækling kan være meget afhængighedsskabende, men også utrolig afstressende, og beroligende. Det kan føles som en form for terapi, at sidde med hæklenål og garn, og glemme alt om tid og sted. For mig har hækling fået en stor betydning i mit liv og min hverdag. Jeg finder ro, og en følelse af befrielse når jeg hækler. Tankerne er kun fokuseret på det projekt man er i gang med, og intet andet.

Hækling har virkelig forandret mit liv og min hverdag på så mange punkter. Jeg har hele tiden haft  den følelse af at hvis hækling kan gøre noget så godt for mig, så skal alle have lov at opleve hæklingens univers og dens mange muligheder. Derfor sagde jeg også ja til at undervise i hækling, og dele min fascination for det fantastiske univers, og hjælpe andre på vej. Derefter kom denne hjemmeside til, hvor jeg har kunne guide og hjælpe rigtig mange på vej, og dele mine ideer.

Men den dag, fik jeg ideen at designe knæk cancer opskrifterne. Opskrifter som måske kunne indbringe en lille sum penge og gøre en forskel, lige som hækling har gjort en forskel for mig. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig at de opskrifter ville sætte gang i så stort et projekt som “vi hækler for knæk cancer” er blevet.

Salget af opskrifterne var fantastisk, og pengene fløj ind på indsamlingen. I starten af marts besluttede jeg mig for at søge sponsorer så det var muligt at hækle produkterne til salg og donere pengene til indsamlingen. Inden jeg så mig om havde jeg fået tilsendt en masse garn, cellofanposer, labels, lædersnor og meget mere. Læs om alle vores sponsorere HER

Opbakningen var så stor og overvældende, at jeg ret hurtigt kunne se at jeg måtte have samlet et lille team, som kunne hjælpe mig med at hækle produkterne til salg.

13120908_10208566738300961_1091798108_o

I Marts søgte jeg  på facebook igennem hjemmesiden, nogen der ville hjælpe med at knække cancer.

I blandt de der meldte sig var :

Tanja Dines Larsen, 31 år, gift med Kennet og sammen har de børnene Natasja (6år) og Nicolaj (3år), bor i Svindinge ved Ørbæk på Østfyn. Til daglig arbejder hun som Social-og sundhedsassistent på et plejehjem i Nr. Lyndelse på Midtfyn.

Tanjas Historie:

   Jeg sidder en februar-dag og læser Facebook igennem som så mange gange før, men denne dag er det et bestemt opslag der fanger min opmærksomhed: ”Vi hækler for knæk cancer: Cancer kan ramme os alle- sammen kan vi gøre en forskel” Køb opskriften på knæk cancer grydelappen eller karkluden til 30kr. pr. stk.

Jeg bestiller begge opskrifter, da jeg sidder hjemme med dårligt knæ kan jeg jo lige så godt gøre lidt nytte! Efter produktionen af den første klud, synes jeg projektet er så spændende at jeg skrive til Tine(designeren) om produkterne må sælges. Der gives grønt lys så længe pengene indsættes på den dertil oprettede indsamling. Herefter korresponderer vi næsten sammen dagligt via Facebook. Efter kort tid søger Tine hæklere til ”Team Vi hækler for knæk cancer”, hvor jeg melder mig og bliver modtaget med kyshånd (Bente er allerede i teamet). Tine arbejder med og får indhentet sponsorer og ender med sponsorat på garn, lædersnor, labels og cellofanposer som teamet kan benytte sig af. Vi har alle 3 nu været aktive med at søge sponsorer til diverse.

Min interesse for projektet skyldes nok at jeg selv har haft cancer tæt inde på livet. Min mor fik efter mine forældres skilsmisse konstateret æggestoks-cancer kun 39 år gammel, jeg var på dette tidspunkt selv 16 år og alene med min mor. Hun er i dag, efter fjernelse af underliv samt adskillelige kemo-og strålebehandlinger erklæret rask.

 

Bente Hjelm Rasmussen, 54 år. Gift med Georg. bor i Hou, Nordjylland.

Mor til Lasse 33 år, Tine 28 år, Mette 22år og Rasmus 18 år(bonusbarn).

Mormor til Magnus 4 år.

Hun arbejder på Plejehjemmet Hassinghave, som social- og sundhedsassistent på et demensafsnit.

Bentes Historie:

Det hele startede en dag, hvor jeg falder over denne tekst på nettet:

Cancer kan ramme os alle, og har allerede ramt alt for mange. Jeg ønsker at gøre en forskel, så vi kan få udryddet canceren. Derfor har jeg lavet opskrifter på grydelap og karklud med knæk cancer blomsten på.

Alt salg går ubeskåret til indsamlingen.

Jeg køber opskrifterne og laver mit første par grydelapper.

Da Tine manglede nogen til at hjælpe hende med at hækle grydelapper til salg, lod jeg mig overtale til at lave ca. 10 sæt, for at støtte det gode initiativ. Det er nu blevet til mange flere og en hjertesag for mig.

Kræften har også vist sit grimme ansigt i vores familie.

Jeg mistede to fætre, da de kun var i starten af fyrrene. I 2013 fik min lillesøster konstateret brystkræft, kort tid før hende 50 års fødselsdag. Knap 2 måneder senere fik min far af vide han havde lungekræft. Min far døde af sygdommen i december 2013. Min lillesøster er i dag erklæret rask. Siden har kræften taget min farbror, morbror, faster og mit barnebarn har mistet sin elskede farfar i marts.

Ligeledes har min mand mistet flere nære familiemedlemmer, bl.a. begge sine forældre.

 

 

Her startede vores Knæk cancer Team

Bente og Tanja er nogle fantastisk mennesker, med hjertet på det rette sted. De er begge uden tøven hoppet ind i projektet, og man er ikke i tvivl om at de brænder for at gøre en forskel, og for at få budskabet spredt ud så der kan samles endnu flere penge ind til knæk cancer.

Jeg er glad og stolt over at have dem med i projektet og jeg kunne bestemt ikke undvære dem, og deres kæmpe indsats. Sammen gør vi virkelig en forskel.

Pga. den store afstand har det ikke været nemt at mødes, men det er dog lykkedes os en enkelt gang.

Jeg er ufattelig taknemmelig for den kæmpe opbakning der har været lige siden opskrifterne så dagens lys, og alle de mange der har støtte indsamlingen.

kctt

På billedet ses :
Forrest Tanja Dines Larsen, til venstre Bente Hjelm Rasmussen, til højre Tine Sommer Hønholt Hansen.
 Der var ingen tvivl da vi mødes… Vi har ikke “kun” samlet penge ind til knæk cancer, vi har også fået nye fantastiske venskaber for livet.

I April oprette vi siden Shop knæk cancer på facebook hvor man kan købe og bestille vores produkter.

De sidste  måneder er projektet vokset og vokset. Vi har hæklet på livet løs, fået flere sponsorer og fået vores produkter til salg i et par butikker.

Det har været en fantastisk rejse for os alle tre, og vi er ikke i tvivl – SAMMEN KNÆKKER VI CANCER!!

14045432_10154396118532278_2061112603_o